Design PORTFOLIO:

Belgian Beauty

The owner of this 1923 Belgian Tudor, an avid gardener, requested English perennial borders and a comfortable space to entertain with a causal – but chic – style. The Landscape Architect began by separating the space into three garden rooms: an entertainment terrace, open lawn space and a play fort for their young children to explore. To create the casual entertainment space, a pea gravel terrace was installed and anchored with a steel fire bowl for friends and family to gather. A rustic fence encloses the terrace, and a family dog, while allowing views of the gardens.

A new stoop was added to existing French doors which were previously unusable adding connectivity to the interior spaces. The formal lawn is surrounded by perennial gardens and separated from the front drive with a Belgian fence formed with espalier pear trees. Living on a busy street privacy was key to the client. Tall arborvitaes were layered to create a garden oasis ideal for entertainment and family time.

See Slideshow